top of page

TUOTETIEDOT

IMG_4076.jpg

Sitruunat tulevat Cinque Terren kylästä nimeltä Monterosso, Ligurian maakunnasta. Sitruunat ovat yksi Cinque Terren symboleista, joita on viljelty alueella jo 1600-luvulta lähtien. Kirjallisuudessa 1700-luvulla jo mainittiin "ihanat sitrushedelmätarhat" Cinque Terressä. Riomaggioren ja Monterossan välissä maaperä ja suotuisa ilmasto ovat ihanteellinen yhdistelmä sitrusten viljelyyn.

Cinque Terren sitruunat ovat muodoltaan pitkulaisen soikeita ja niissä on hyvin paksu ja aromaattinen kuori ja siksi erinomaisia Limoncinon valmistukseen. Kaikilla perheillä ja viljelijöillä on vähän oma reseptinsä ja meille tässä sitruunan raikkaus, kirpeän ja makean kimppa on se juttu.

Miksi päätimme tehdä juuri Limoncinon?

Riikka haaveilee omasta sitruunatarhasta ja rakastaa kaikkia sitruksia. Kotona Piemontessa päätän tastinglounaat tarjoilemalla digestiiviksi tilkan Limoncinoa ja aikamme muiden tuotteita maisteltuamme ajattelimme tehdä oman - hieman matalampi alkoholisen kuin yleensä ja ihanan raikkaan. Limoncino siksi että Liguria on meidän lähellä (Limoncello on vastaava tuote Napolin ja Amalfin sitruunoista).

Limoncinoa voi käyttää myös maustamiseen; kokeile vaikka graavatun kalan kanssa tai jälkiruokien kuten esimerkiksi kesäisen hedelmäsalaatin marinadina tai kakkuihin ja jäätelöön.

Alkoholia: 21% til.

Sokeria: 210g/l

Hinta Alkossa: 22,00€

Alkon tuotenro: 951243

Linkki Alkon tuotesivulle tulossa 17.6

bottom of page